Halloween 2022

Vorige week zaterdag was het dan zover,  Halloween 2022 in de Sweelinck te Boxmeer.  Een nieuwe traditie? Wie zal het zeggen.  Het was enorm gezellig voor jong en oud.....

 

Vorig jaar hebben een aantal ouders in de Sweelinck de koppen bij elkaar gestoken. De kinderen hadden prachtige lampionnen gemaakt op school maar wegens corona mocht de lampionnenoptocht niet doorgaan.  

 

We hadden besloten om te kijken of we iets kleinschaligs in de Sweelinck konden opzetten. Hoe leuk zou het zijn als de kinderen met hun lampionnen door de straat zouden lopen en de mensen die er woonden hun gordijnen open zouden houden om de kinderen voorbij te zien lopen.... nou, wat was dat een geweldige ervaring! Zoveel lieve mensen die hun huizen hadden versierd,  kaarsjes overal en zelfs een accordeon speler. In 1 woord: fantastisch! Wat een saamhorigheid!  De kinderen hebben genoten,  en wij als ouders waren enorm blij dat ons initiatief ook zo hartelijk werd ontvangen.  

 

Dat gevoel van saamhorigheid heeft ons aan het denken gezet.  Wat zou het toch leuk zijn als we wat meer leven in de brouwerij zouden kunnen brengen in onze geliefde wijk.

 

Met Halloween hebben we dan ook een prachtig versierd plein gemaakt.  Iedereen was welkom om een babbel te komen maken, en de kinderen mochten meedoen aan een speurtocht. Met gemaskerde ouders in het park,  soms een beetje spannend, maar vooral heel erg leuk.  En dan, de wijk in....

Daar waar mensen mee wilden doen,  mochten de kinderen aanbellen voor : trick or treat! Wat een feest!