Bijzondere vrijetijdbesteding

 

Het is meer dan waard om in de volle agenda, een gaatje vrij te maken voor een boeiende tijdbesteding. Want buitengewone contacten gaan grenzen verleggen, leveren interessante verhalen op en zullen het leven verrijken. Het worden vast uren om naar uit te zien.

 

Sociale persoonlijkheden die gemakkelijk contact maken en zich kunnen verplaatsen in andermans gedachtewereld zijn geknipt om een streekgenoot uit een sociaal isolement te halen. En dan te bedenken, dit kost zo veel uren.

 

Iemands sleur doorbreken is erg eenvoudig. Afhankelijk van persoonlijke wensen: samen boodschappen doen bijvoorbeeld, ergens een kopje koffie drinken, een terrasje pikken, wandelen of fietsen, een potje kaarten, een bordspelletje doen, knutselen, het nieuws in de krant doornemen. Allemaal aanleidingen om gezellig te praten.

 

Wij zoeken vrijwilligers van minimaal 18 jaar, die energie en een beetje tijd willen steken om iemands sleur te doorbreken. In regio Cuijk-Boxmeer wonen namelijk mensen die graag willen uitkijken naar een wekelijks bezoek. Zelf contacten leggen is lastig vanwege hun psychische beperkingen.

 

Het spreekt voor zich dat er een goede voorbereiding aan vooraf gaat en dat deskundig personeel met raad en daad bijstaat.

Al wordt op het bezoek gerekend, vakanties en verplichtingen van een vrijwilliger hebben echter áltijd voorrang!

Voor vrijwilligers is een reiskostenvergoeding en zijn verzekerd.

 

Bij ons hebben veel vrijwilligers het tienjarig jubileum erop zitten… dat zegt genoeg over de sfeer en waardering. Daarom vooral niet gewacht met reageren.

Aanmelden per e-mail voor vrijblijvende informatie: Vrijwilligers@ggzoostbrabant.nl

 

 


Boxmeerse onderscheiding voor Johan van Etten

Boxmeerse onderscheiding voor Johan van Etten.

 

BOXMEER | Johan van Etten (1940) kreeg zaterdag 23 september de Speld van Verdienste uitgereikt van Boxmeers wethouder Willy Hendriks. Hij ontving de onderscheiding tijdens de door Wijkraad Oost  georganiseerde bijeenkomst vanwege Burendag bij zorgcentrum Symfonie.

Van Etten verricht al zo'n 40 jaar veel vrijwilligerswerk. Zo was hij jaren actief bij de Vrijwillige hulpdienst en bezorgt hij sinds jaren maaltijden van Tafeltje Dekje. Ook is hij sinds het begin van de thuisadministratie een zeer betrokken vrijwilliger.

Daarnaast is hij penningmeester geweest van het bestuur van Stichting St. Petrus en was hij vanuit de Stichting Welzijn Ouderen gemeente Boxmeer betrokken bij de organisatie van ouderenreizen.  
Hij is mede-oprichter van het Hobbycentrum Boxmeer en als bestuurslid actief bij buurtvereniging Pastoor Biest. Daarnaast is hij sinds de oprichting van Wijkraad Oost betrokken als secretaris en vanaf 2012 is hij een actief lid die betrokken is bij diverse activiteiten.